Tuinuitgifte

Ons complex omvat 80 tuinen. We hebben eind vorig seizoen 12 opzeggingen ontvangen. Een aantal leden heeft hun tuin geruild voor een grotere tuin. Alle vrije tuinen zijn weer uitgegeven. Dit jaar starten er dus 12 nieuwe leden. De nieuwe aanmeldingen komen al weer binnen waardoor we momenteel een wachtlijst hebben waar ca. 20 mensen op staan.

Maatschappelijke stage

Op vrijdag 10 en woensdag 15 mei zijn 8 leerlingen van de Lingeborgh uit Geldermalsen op ons complex geweest voor hun maatschappelijke stage. Samen met enkele leden hebben deze leerlingen diverse klusjes opgepakt. Zo is de heg gesnoeid, zijn alle stenen opgestapeld (waardoor we ook met de groenstrook verder kunnen), is de mest opslag afgedekt, is het onkruid rondom ons verenigingsgebouw verwijderd, is er zand geschept en zijn kapotte en ontbrekende tuinnummerbordjes vervangen.

Groenstrook

Zoals jullie waarschijnlijk is opgevallen is al het groen in onze groenstrook verwijderd en afgevoerd. Met de snoeidag was hier door de grote hoeveelheid bramen bijna niet door heen te komen. Daarom is nu groot materieel ingezet waardoor ook een groot deel van de wortels is verwijderd. Dank aan Henk van Ooijen die dit voor ons geregeld heeft. Binnenkort zal de grond verder geëgaliseerd en zoveel mogelijk van wortels ontdaan worden. Hierna zullen we de opslag met enige regelmaat in bedwang proberen te houden.

Inbraak

Woensdagochtend 15 mei bleek dat ongenode gasten een ruit van ons verenigingsgebouwtje hebben vernield en zich op die manier toegang hebben verschaft tot verenigingsgebouw en pomphok. Daarbij zijn diverse goederen gestolen. Van de koffie en koeken voor de zaterdagochtend tot de compressor die gebruikt wordt om de ringleiding voor de winter leeg te blazen. We schatten de kostenpost op dit moment op zo’n 250 euro.

Mocht je op dinsdagavond of woensdagochtend iets gezien hebben wat hiermee verband kan houden, geef dit dan even door aan iemand van het bestuur.

Water

Vandaag zijn alle kranen weer geplaatst en is de pomp aangezet. Dank aan Leen en Ab die dit voor ons verzorgd hebben. Je kunt dus weer water tappen uit de kraan bij je tuin.

Let er hierbij op dat je niet onnodig veel water gebruikt. Laat in elk geval geen kranen open staan als je zelf niet op je tuin bent.
Daarnaast is water geven ook iets waar je even over nadenkt. Enkele tips hierbij zijn:

  • Beter ’s ochtends of ’s avonds dan midden overdag.
  • Beter is het om water te gieten op de grond, vlak bij de wortels, dan te sproeien over het hele gewas.
  • Water wat in een ton heeft kunnen opwarmen is beter dan koud water direct uit de kraan.

Hieronder nog een plaatje met een water-geef-stroomschema. Ook als je al jaren tuiniert kan je hier misschien nog tips uit halen.

Water-geven2-1024x722