Bestrijdingsmiddel tegen het koolwitje

Twee leerlingen uit 6 gymnasium van het Christelijk Lyceum Veenendaal hebben als profielwerkstuk een onderzoek gedaan dat de volkstuinbezitters wellicht interesseert:

“We hebben getest welke plantenextracten te gebruiken zijn als biologisch bestrijdingsmiddel tegen rupsen van het groot koolwitje. Het blijkt dat wanneer je ‘thee’ maakt van gesnipperde bladeren van munt of absintalsum en dit extract over de koolbladeren spuit, dat dan de koolwitje-rupsen het blad niet meer vinden of lusten. Het zou ook een goede oplossing kunnen zijn om muntplanten of absintalsem tussen de koolplanten te planten, omdat deze geur de rupsen al afstoot. We hebben ook andere planten getest, zoals knoflook, salie en afrikaantjes, maar deze hadden geen invloed op de rupsen.

Met groet, Bastiaan Drost en Thom Vonder”

Een beetje bewerkt door Jos Geldof. Gevonden in ‘Landleven‘, 20e jaargang nummer 4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *